Main Page

From Randomdata
Revision as of 13:46, 3 April 2018 by Junk (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Welcome to Randomdata

This wiki has been created for the members of Randomdata to leave information, start-up & maintain projects, random spam, etc.
Feel free to leave, create, modify, etc any page. This is a wiki! :D

News

Internationale Open Hackerspace Dag 2018

Zaterdag 31 maart houden hackerspaces in Nederland een open huis, ook Randomdata is natuurlijk ook van de partij!

Hackerspace zijn locaties waar mensen met een technische, creatieve en nieuwsgierige mindset bijeenkomen om te werken aan projecten, elkaar te ontmoeten en te praten over onderwerpen die hen interesseren. Tijdens de open dag is het mogelijk om zelf te ontdekken wat hacken inhoudt en te zien wat er allemaal mogelijk is in een hackerspace. Tipje van de sluier? Iemands verbeeldingskracht is de meest beperkende factor!

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens deze jaarlijks terugkerende open dag. Vanaf 11:00 uur ‘s ochtends zijn de deuren geopend en om 17:00 is het dagprogramma afgelopen. Sommige hackerspaces blijven ‘s avonds geopend. Per hackerspace zijn verschillende presentaties te zien van de individuele projecten die in die hackerspace worden uitgevoerd.

Enkele voorbeelden van geplande activiteiten zijn:

Leren hoe kwetsbaar systemen zijn en wat daar aan gedaan kan worden. Kennis opdoen over de juiste bescherming van je privacy en persoonsgegevens. Zelf 3D-printen of solderen. Een introductie tot Linux (neem hiervoor je laptop mee). Een introductie tot Arduino of Raspberry Pi.

Hackers vinden ethiek belangrijk, daarom wordt er binnen de hackerspaces gesproken over hoe hackers proberen de wereld te verbeteren door kritisch en fris naar de maatschappij, techniek en organisaties te kijken en kennis te delen. Daarnaast zijn hackerspaces plekken waar mensen komen die mooie, grappige en creatieve dingen maken. Een plek onder gelijkgestemden waar ze welkom zijn en waar zij een gemeenschappelijke ruimte, gereedschappen en informatie kunnen delen. Een plek die inspiratie geeft!

Aanmelden voor de open dag is niet nodig, het wordt wel op prijs gesteld als pers zich vooraf meldt en de privacy van de aanwezigen respecteert.

CTF Friday's are back!

Randomdata is all about sharing knowledge, one of the thing we like is to play online hacking games called CTF's and wargames. Therefor we have our CTF friday at the 4th friday of the month. At 18:00 we start with some food and about 19:00 we start to play CTF's. Want to join? Please register yourself to the workshop page: Workshops#CTF_friday.27s_are_back.21

ABN AMRO, get your export right!

Soms wil je data als afschriften exporteren om een overzicht te maken in beter programma dan een web-interface van de bank. Het zou dan fijn zijn als er een eenduidige data structuur gebruikt wordt. De ABN AMRO gebruikt .TAB spaced en een .xls (Excel) als export formaat. Maar.... beide formaten hebben 1 kolom "omschrijving" met daarin: IBAN, BIC, naam, omschrijving, kenmerk. Ja je zou verwachten dat dit netjes in aparte kolommen wordt gezet. Helaas. Om een beter overzicht te krijgen hebben we een bash script geschreven wat zowel het oude als nieuwe formaat in een '|' (pipe) spaced formaat opslaat. Daarna is het eenvoudig importeren in Libre/OpenOffice om vervolgens WEL te kunnen filteren op namen of IBAN nummers. Het script is te vinden op onze wiki.

Randomdata op TV bij RTV Utrecht

RTV Utrecht op bezoek bij Randomdata om te praten over datalekken, wachtwoorden en hacken: Volg de link naar RTV Utrecht: https://www.rtvutrecht.nl/embedded/RTV1502394/

More blogs and news

The space location

Go to this address and find the fence you see below in the pictures:
Parkstraat 40
Utrecht
Keep in mind this is NOT our own housenumber, but just an indication.
If it is Tuesday and no one is there around 19 we are probably having dinner at "Ali's turkse snackbar" on the opposite side of the "Nachtegaalstraat".

If you want to send post or packages, please use the address of the foundation.

Google streetview: [1]
Google maps: [2]
Location1.jpg Spacebuild34.jpg

Parking

If you come by car just find a parking spot and DON'T forget to buy a parking ticket.
After 19:00 you can buy an "evening ticket" for 8.26 euro.

Contact information

Twitter

Our Twitter posts
Our high volume Twitter posts

E-Mail

Please use info at for all inquiries. <email>:info at sign randomdata.nl</email>
Our minister of communication: <email>:zkyp at sign randomdata.nl</email> and/or <email>:ardillo at sign randomdata.nl
Or check our board members

Chatroom / IRC

Server: irc.freenode.net
Channel: #randomdata
Link: freenode
Webchat: Start chat
Javachat: Start javachat

More

Also check our Agenda with activities
LinkedIn: [3]
Flickr: [4]
RandomFriends

Current active pages: